2/11/17

Batec de paraules - Joana Raspall


© Bocins Literaris
Títol: Batec de paraules
Autora: Joana Raspall
Any: 2013
El Cep i la Nansa


Batec de paraules de la Joana Raspall és un recull en un sol volum de tota la seva poesia lírica, tant la publicada entre el 1991 i el 2010 com la inèdita. Tot i que és essencialment coneguda com a poetessa infantil, aquest recull ens descobreix una Raspall que es dirigeix a un públic adult. Raspall es va formar a l’Escola de Bibliotecàries de Barcelona, on fou alumna de Carles Riba. Fou una de les bibliotecàries que es van encarregar, a risc personal, de salvar molts llibres que haguessin desaparegut durant l’època franquista.

Batec de paraules es compon de 5 llibres: Ales i camins format de tankes, Llums i gira-sols on parla de l’amor veritable i totes les seves manifestacions, Arpegis amb els haikus, Instant on continua amb l’estructures japoneses i Jardí vivent,  el més profund dels llibres, on comparteix reflexions des de la senzillesa. La seva obra poètica inèdita està formada per: Poemes de Nadal (que no he llegit), Les arrels, Vivències i Punt i final.

El temes bàsics que tracta són, entre d’altres, l’amor, l’envelliment, la mort i la creació poètica. És assequible. La natura és present en la majoria dels seus poemes. Utilitza la poesia per captar instants viscuts, sensacions, inquietuds i sentiments. És una poesia feta d’emocions però sense floritures. Raspall és tendra en l’amor, realista en el pas del temps i crítica en les desigualtats socials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada