3/10/17

L'àmbit de tots els àmbits- Miquel Martí i Pol

© Bocins Literaris
Títol: L’ àmbit de tots els àmbits
Autor: Miquel Martí i Pol
Any: 1981
Edicions 62


L’àmbit de tots els àmbits del Miquel Martí i Pol ha entrat a Bocins Literaris d’urgència, passant per davant i sense demanar permís, a uns quants llibres programats, i no és perquè la traducció del llibre anterior a Bocins, A repèl, fos del Martí Pol i hagi fet una associació a nivell subconscient ni perquè haguéssim llegit el poeta al grup de poesia (tot i que sí que el vam tractar fa uns mesos). Ara com ara, se’m fa necessari despertar-me al matí acompanyada del Martí Pol. Els seus versos esperançadors, savis i plens de força se’m fan imprescindibles.

El breu poemari arrenca a la primera part amb el conegut poema Ara mateix, que configura la temàtica del que segueix, creat juntament amb el seu amic Lluís Llach i que aquest va musicar (si es vol seguir el procés creatiu d’aquest poema i altres en els quals van col·laborar, així com ser testimonis d’una amistat veritable, recomano la lectura d’Estimat Miquel del Lluís Llach).La segona part del poemari està composta per 17 poemes variats quant a estructura formal i la tercera part per 15 poemes en forma de tanka amb versos de 4-6-4-6-6 síl·labes.

L’àmbit de tots els àmbits és una crida a construir la pàtria estimada en un moment de dificultat històrica (va ser escrit a principis dels vuitanta) mitjançant una lluita ferma i humil. Llegint-lo, forçosament trobarem analogies amb el moment present. Tant de bo els versos del Martí Pol ens siguin profitosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada